середа, 14 березня 2018 р.

Другий Ейнштейн сучасності

               
             
              Видатний фізик-теоретик з Великобританії Стівен Го́кінґ  помер 14 березня вранці.  Йому було 76 років. Про це пише Bloomberg.
              Про смерть науковця сповістив представник його сім'ї. Причину смерті Го́кінґа він не вказав.
            Го́кінґ  посідав восьме місце у рейтингу "100 геніїв сучасності". Він прославився своїми дослідженнями у астрофізиці, зокрема, британець вивчав теорії чорних дір та виникнення світу в результаті Великого вибуху.
             Науковець працював керівником Центру теоретичної космології в Кембриджському університеті. Також Го́кінґ  був автором низки науково-популярних книг, зокрема "Короткої історії часу" та "Чорні діри та молоді всесвіти".
          У 1963 році у нього діагностували невиліковне захворювання – бічний аміотрофічний склероз. З цією хворобою він прожив більше 40 років.
          У Го́кінґа залишилося троє дітей. 
        Джерело:   https://24tv.ua/mizhnarodni_novini_tag1121 
        В співавторстві зі своєю донькою Люсі Го́кінґ  він написав чудові книги для дітей "Джордж і таємний ключ до Всесвіту", "Джордж і скарби космосу", "Джордж і великий вибух". Ці книги - неймовірні мандрівки Всесвітом, а важливі наукові факти переплетені з веселими, часом небезпечними витівками, це неймовірні оповіді про те, як влаштований Всесвіт, що таке чорні діри, чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями, що цікавого знайшли марсоходи на червоній планеті, порятунок від колосального вибуху. Маленькі читачі поринають у неймовірні пригоди. Чудові ілюстрації Гаррі Парсонза - лауреата численних нагород, зокрема нагороди в галузі дитячої літератури Red House Childrens Book Award 2004 року. Книги розраховані на дітей віком від 10 років і з ними ви можете познайомитися у нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар