середа, 16 лютого 2022 р.

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

 Щороку 15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Пам'ятна дата встановлена Указом Президента України в 2004 році і приурочена до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Крім афганців цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних війнах в час СРСР та незалежної України. 

Цього дня група вихованців спеціальної школи зробила екскурс в історію війн ХХ  та ХХІ ст., познайомилася з книгами "Великая миссия", "Афган, прописаний у серці", "Военная стратегическая операция "Анадырь", де згадано воїнів-інтернаціналістів, які проживають на території Миколаївської області, і брали участь у локальних конфліктах як радянського часу так і часів незалежності України. Також згадали тих воїнів, які загинули під час виконання інтернаціонального обов'язку на території інших держав, згадали воїна-односельця Стецьського Сергія Петровича, який донедавна працював вчителем фізкультури в спеціальній школі.










Немає коментарів:

Дописати коментар