середа, 16 лютого 2022 р.

Книги наших земляків

 

Пропонуємо  Вашій увазі книги наших земляків:



-          Віра Таниш «Медитація з вовками. У Стамбулі на корона-каратнтині 2020»/ Віра Таниш.- Миколаїв: Іліон, 2021.

Книга написана українкою в Туреччині через призму українського погляду на побут, культуру і традиції цієї країни.  Основні події в книзі розгортаються в Туреччині, де нині проживає письменниця разом зі своєю сім’єю. Авторка намагається познайомити читача зі звичаями, історією відповідної місцевості .  Віра Таниш вибрала досить специфічну форму щоденника, в якому описує свій життєвий шлях, що розпочався в мальовничому селі  Покровка що на Веселинівщині та проліг через півтора десятки різних країн світу.

Книга буде цікавою широкому загалу любителів української літератури, які захочуть познайомитися з особливостями турецької природи, побуту, традиціями, історичними цінностями, цікавими епізодами з насиченого різного роду подіями життя письменниці.

-          Віталій Кудін. Записи фронтового кореспондента/ Віталій Кудін. – Дубно, 2017

Війна постукала у серце Віталія Кудіна несподівано і категорично, бо в якусь мить педагог зрозумів, що мусить бути поряд з мужніми хлоп’ятами-захисниками, ділити їхні будні. витримувати труднощі, застерігати, коли потрібно, ненав’язливо вчити, підтримувати по-батьківськи і любити таких, якими вони є, якими вони несуть нелегку службу, якими йдуть у Вічність і якими колись гордитимуться земляки. А ще, маючи спостережливе око і нахил до письма, вирішив створити ряд портретів  бойових побратимів на тлі воєнного лихоліття.


Немає коментарів:

Дописати коментар