четвер, 12 жовтня 2017 р.

Всі професії важливі, всі професії потрібні!

11 жовтня в Широколанівській спеціальній школі-інтернаті відбулася зустріч з представниками різних професій "Всі професії важливі, всі професії потрібні!". Вихователі Нештенко Тетяна Євгенівна та Капкан Надія Миколаївна представили присутнім основні професії, які здобувають вихованці школи-інтернату, чим зможуть зайнятися після закінчення навчального закладу. 


            Учнів 6 і 8 класів познайомили з професіями медичної сестри, бібліотекаря, військового і вчителя. 
         Про професію медичної сестри розповіла медична сестра Широколанівської амбулаторії загальної практики сімейної медицини Йоник Ольга Миколаївна: які труднощі пов'язані з професією медсестри, чому вона вибрала таку спеціальність. Діти запитали, чи не боїться вона робити уколи і отримувати їх сама.
        З професією бібліотекаря вихованців познайомила завідуюча Широколанівською бібліотекою-філією Комлєва Наталія Миколаївна. Діти цікавилися, чи пам'ятає Наталія Миколаївна свою першу книжку, прочитану самостійно, скільки книг у сільській бібліотеці і що робити, якщо читач загубив книгу. 
        З професією вчителя та воїна  присутніх ознайомив вихователь школи-інтернату, учасник АТО, молодший летенант Петрів Андрій Іванович. Після закінчення розповіді вихованці ставили чи не найбільше запитань: не страшно було там, в зоні АТО? Як харчувалися наші вояки? Чим займалися  в час тиші? Андрій Іванович розповів, що їх рятували книги. За час перебування під Маріуполем, за відсутності телевізора і приймача, він прочитав книг більше ніж за всі прожиті роки в мирний час. З книгами допомагали волонтери. 
       В кінці зустрічі вихованці зробили висновок, що немає якоїсь одної важливої професії, всі професії важливі, всі професії потрібні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар