вівторок, 27 квітня 2021 р.

Уроки Чорнобиля. Радіаційна та техногенна безпека

       Вихованці Широколанівської спеціальної школи 26 квітня згадали  катастрофу, яка спричинила велику шкоду не тільки Україні, але й багатьом країнам Європи - Чорнобиль. Наслідки аварії на АЕС ми відчуваємо на собі навіть через 35 років. 

     Чорнобильська аварія в десятки            разів збільшила частоту ракових захворювань і хвороб, пов'язаних зі зниженням захисної здатності людського організму. Більше  ніж 400 видів тварин, птахів і риб, 1200 видів флори продовжують існувати в «зоні відчуження», де через істотне та катастрофічне забруднення повітря, ґрунтів і вод заборонено проживати людям.

 
     
      Бібліотекарем Комлєвою Наталією з вихованцями був проведений урок радіаційної та хімічної безпеки. Діти поновили свої знання про те, як треба поводити себе у випадку загрози радіаційної небезпеки, раптового виникнення радіаційної небезпеки, у випадку загрози виникнення хімічної небезпеки, зокрема аварії на аміакомпроводі Тольятті - Одеса, який проходить недалеко від нашого населеного пункту. Відповіли на запитання доповідача та переглянули навчальні відеоролики з даної тематики.




Немає коментарів:

Дописати коментар