вівторок, 20 квітня 2021 р.

17 квітня - Всеукраїнський День довкілля

        Чи траплялося з вами таке: ви прийшли до ліску на пікнік, а тут вже хтось побував - купа пластикових стаканчиків, пляшок, паперових серветок, битого скла. Люди, царі природи, відпочивали. Гора порубаних гілок - смажили шашлики. Настрій для відпочинку вже не той. Йдете шукати інше місце. А чи приберете ВИ після себе?! Залишите так? 


     В складні часи, коли опалювати оселю газом дорого, вугілля також не дешеве, для нашого населення є альтернативний вихід - рубати дерева в навколишніх лісопосадках. Цілими днями навколо тільки й чути звук бензопил. За ці два-три роки дерев навколо села різко поменшало, по посадках стирчать пеньки, від яких пішла молода поросль. Але хто пробував посадити дерево? Скільки треба років, щоб виросла повноцінна деревина? П'ять ? Десять ? А зараз коли дощів все менше, а спека влітку стоїть така, що земля суха на метр вглиб чи виросте те деревце? А скільки пожеж влаштовує Цар природи? Горять дерева, балки, очерети. 

     17 квітня - Всеукраїнський День довкілля, відзначається щорічно в третю суботу квітня. Цього дня вихованці 4 класу спеціальної школи познайомилися з книгою Галини Ткачук "Книжка про сміття"(Видавництво Старого Лева, 2019 р.). Ця книжка про те, що ми виносимо з нашого помешкання у сміттєвих пакетах і викидаємо у бак. Або, у найкращому разі, в кілька різних баків. Про те, що зустрічає нас, коли ми приходимо на пікнік до лісу. Про те, що пропливає повз нас у річці або в морі. І про те, що може заполонити всю нашу планету. Простіше кажучи, ця книжка про сміття — таку дивовижну річ, яку дуже легко створити, але якої неймовірно важко позбутися.  У книжці є спеціальні сторінки, на яких можна записати свої думки, спостереження, експерименти та ідеї. 


      З книгою можна познайомитися у нашій бібліотеці, або замовити у Видавництві Старого Лева (https://starylev.com.ua/knyzhka-pro-smittya )



Немає коментарів:

Дописати коментар