середа, 12 вересня 2018 р.

Сучасна літературна молодь - дітям


        Сьогодні ми познайомилися з сучасними молодими ( і не лише молодими) письменниками, які пишуть для дітей  і книги яких є в нашій бібліотеці.

          Це Сашко Дерманський і його Чудове Чудовисько. Ми маємо лишень другу книгу "Чудове Чудовисько в країні жаховиськ", але вона користується популярністю у малечі, адже ця книжка, як сказано в анотації для обережного читання: щоб не надірватися від сміху.
             Це Олексій Кваша, наш земляк, який загинув у 2015 році в зоні АТО під Артемівськом.  Його збірка  віршів  "Прекрасні тварини нашої країни" про свійських і диких тварин, птахів, їх життя серед нас, людей.


         Книжка Саші Кочубей "Сім нескладух Говорухи" з ілюстраціями автора - сповнена гумору і чомусь нагадує мені нашу школу, як не хотіли ми йти на уроки, як вигадували хвороби, аби бути дома і спокійно дивитися телевізор поки батьки на роботі.

              Марина Павленко і її "Русалонька із 7-в або Прокляття роду Кулаківських" - сповнена таємниць: привиди, нічні жахіття, русалки і звичайно ж кохання. 

             Ангеліна Кріхелі та  її "Королевство Диабетия" з серії "Казки для сімейного читання"  - історія надії на одужання і повноцінне життя для хворих цукровим діабетом.

              І, хоча й не зовсім молода, але чудова письменниця, наша землячка  - Тетяна Свірська та її "Сонячний зайчик" і "Подорож у Дивне, або Нова казка".

Немає коментарів:

Дописати коментар