пʼятниця, 11 листопада 2016 р.

Ми читаємо з дітьми книгу пригод

                                                          Прийде час, коли наука
                                                 випередить фантазію.
                                                                                       Ж.Верн

Жюля Верна недарма називають «всесвітнім мандрівником», «провидцем», «чародієм», «пророком». «винахідником без майстерні». А задумав він описати всю земну кулю – природу, тваринний і рослинний світ, звичаї всіх народів планети. На його романах виховувалися цілі покоління юних читачів. Видатні вчені, винахідники, мандрівники згадували, що їх захоплення  Жюлем Верном допомогло їм знайти покликання, а інколи навіть надихали на відкриття.
В шкільній бібліотеці вчитель Фікс Наталія Геннадіївна, бібліотекар шкільної бібліотеки Врублевська Віра Іванівна та завідуюча сільською бібліотекою Комлєва Наталія Миколаївна познайомили учнів 6 класу з романом «Діти капітана Гранта». Під чудову музику І.Дунаєвського з однойменного фільму  бібліотекарями та дітьми були прочитані три глави з роману. Метою читань було не відмічання ювілейної дати книги чи письменника, а просто зацікавити дітей пригодницькою літературою. Після закінчення заходу книга не залишилася в бібліотеці на полиці, а   почала свою подорож з читачами.
А Ви любите читати про пригоди і морські подорожі?  Про дружбу і взаємодопомогу?  Приходьте до нас в бібліотеку – на Вас чекають чудові пригоди по країнах і континентах на суші, на морі, в небі і навіть політ на Місяць. До зустрічі з книгою!




Немає коментарів:

Дописати коментар